Mikä tekee merinovillasta niin upean ja ihanan materiaalin?

Mikä tekee merinovillasta niin upean ja ihanan materiaalin?

Syyspäivien muuttuessa kirpeämmiksi ja ensimmäisten pakkasten saapuessa on aika päivittää vaatekaappia ja silloin tekee mieli kietoutua lämpimään neuleeseen. Samoin rakkaat nelijalkaiset ystävämme alkavat kaipaamaan lämmikettä ylleen.

Lanseerasimme hiljattain ensimmäisen Oliver's Life & Style neulemalliston karvaisille perheenjäsenillemme. Alusta alkaen oli selvää, että halusimme panostaa neuleen istuvuuden ja käytännöllisyyden lisäksi myös sen materiaaliin. Markkinoilla olevista koirien neuleista suurin osa on valmistettu akryylista, tai akryylivillasekoitteesta, mutta me halusimme valmistaa neuleet 100 % luonnonmateriaalista, villasta. Ihan senkin vuoksi, että tuotteen hyödyt ja ominaisuudet ovat tällöin paljon paremmat. Kun kerran ostaa laadukkaan neuleen ja hoitaa sitä hyvin, niin se myös kestää pitkään. Ja kaiken toimintamme taustallahan on se ajatus, että haluamme luoda ja valmistaa tuotteita, joiden elinkaari on mahdollisimman pitkä.

Neuleemme suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa ja niillä on Avainlippu-merkki osoituksena kotimaisesta työstä. Lanka, jota käytämme neuleissamme, on Woolmark-sertifioitua. Woolmark-sertifikaatti takaa korkean laadun ja merinovilla on hankittu Australian tiloilta, joilla on korkeimmat eläinten hyvinvointia koskevat standardit. Käyttämämme merinovilla on mulesing-vapaata villaa. Australialaiset villanviljelijät tuottavat villaa merinolampaista käyttämällä kestäviä viljelykäytäntöjä.

Miksi sitten päädyimme merinovillaan, mikä tekee siitä materiaalina niin erityisen? Australian merinovilla on maailman hienoin ja pehmein villa. Lisäksi merinovilla on ominaisuuksiltaan todella lämmin. Kun neule on koiran yllä, se hengittää ja siirtää tehokkaasti kosteutta, vaikka merinovilla kastuisi, se tuntuu lämpimältä. Merinovillan langan kuidut ovat myös pehmeämpiä, jolloin se ei myöskään kutita. Merinovilla ei myöskään sähköisty niin helposti, jolloin neule ei myöskään takuta koiran turkkia. Neule ei myöskään nyppyynny samalla tavalla kuin keinokuidusta valmistetut neuleet.

Laadukas merinovillaneule on helppo pitää hyvässä kunnossa. Merinovilla on jo luonnostaan antibakteerinen, jolloin se hylkii likaa ja sille riittää hoitona tuuletus ja kevyt harjaus, turhia pesukertoja kannattaa välttää. Oikein hoidettuna laadukas merinovillaneuleemme säilyy hyvänä kaudesta toiseen ja siitä on iloa sinulle ja koirallesi pitkään. Merinovillaneule on ihana asu koirallesi kuiviin ja poutaisiin syyspäiviin, viileneviin iltoihin sekä mitä parhain lämmike pirteisiin pakkaspäiviin niiden saapuessa.

Lisää postauksia